bekräftelsebehov

Varför har vi människor så fruktansvärt stort bekräftelsebehov? Jag tror att det går fel rätt tidigt då vi vänjer oss att människor tillfredställer alla våra behov så man glömmer bort att skapa sig egna vettiga behov istället som man faktiskt mår bra av. Om man ofta fått höra att man är snygg så växer detta behov och man blir som besatt av att överträffa sig själv på den ytliga fronten. Får man istället alltid höra att man är klok så blir man besatt av att prestera bättre och bättre intellektuellt. Detta kan gå väldigt snett när det vänder och börjar bli krav att uppfylla. Det är då folk går in i väggen eller får ätstörningar.

Bekräftelse kan självklart även vara väldigt nyttigt och bra, det gör oss glada, tillfredställda och lyckliga. Det svåra är att finna balansen. Slappna bara av och njut av nuet! Jobba inte ihjäl dig och hitta självkänslan och lär dig älska dig själv för den du är. Du duger som du är! :)

För någon vecka sen uppstod en diskussion över om det finns människor som är superheta och supersmarta? Vissa påstår att den kombinationen inte existerar eftersom människor som är extremt snygga inte behöver använda sig av hjärna och personlighet lika mycket. Vad tycker ni om detta?



Kommentarer
Postat av: Anonym

Givetvis finns det människor som är både heta och smarta...

2010-08-02 @ 11:45:10
Postat av: S1

Allt är möjligt!

Du har helt klart en poäng i det du säger, men det beror oftas på samhället vi lever i idag. Vi blir styrda hur vi ska se ut, vad vi ska göra och hur allt ska gå till för att vara den "perfekte".

2010-08-02 @ 18:39:09
Postat av: Anonym

Håller med ovanstående kommentar!

2010-08-02 @ 18:48:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0