Hjäääälp!?

Jag kommer dö av törst och världen går under!

Alla som är anslutna till Örebro kommuns vattenledningar är nu utan vatten, meddelar SOS Alarm. Orsaken är att ovädret slagit ut vattenverket som nu jobbar för högtryck för att få igång reservkraft för att kunna gå igång igen.
- Vi är totalt nerringda. Just nu vet vi inte så mycket annat än att de försöker lösa det så snabbt det går. Vi kommer antagligen att gå ut med meddelande på radio och tv när vi vet mer, berättar man på SOS.

Dessutom är cirka 600 E:onkunder är just nu utan ström i Örebrolän. Elföretaget jobbar på att lösa problemet, men kan i nuläget inte svara på vad som hänt eller hur lång tid det tar att åtgärda.

Flera blixtnedslag har ställt till med mindre bänder och kraftiga lokala regnskurar rapporteras.

- En bit utanför Örebro, ungefär vid Marieberg, är det så kraftigt regn att bilarna nästan stannar, berättar NA:s reporter Daniel Lagerqvist. Det blixtrar över allt och är ett riktigt oväder.

SMHI menar att det riktiga ovädret drar i gång först i morgon.
- Under fredagen finns risk för kraftig åska över hela Närke. Anledningen är den varma luften från Öster som drar upp och mäster sval luft från väster. Luftpartierna möts i mitten av landet och bildar kraftiga åskväder, berättar meteorolog Alexandra Ohlsson.



Kommentarer
Postat av: Marianne

Haha rätt åt er där hemma... Precis rätt tidpunkt att resa iväg;)

2010-05-21 @ 00:47:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0